WIL

Geregisseerd door Tim Mielants

Samen met Kinepolis Oostende rolt FFO van september tot november de rode loper uit voor exclusieve FFO premières van de nieuwste Vlaamse films. Bezoekers kunnen aan een voordelig tarief genieten van sfeervolle avant-premières in aanwezigheid van de cast en crew.

1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in hun stad. Maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Tim Mielants (bekend van o.a. ‘De Patrick’) stelt eind september zijn nieuwste werk ‘WIL’ voor, een verfilming van het gelijknamige boek van Jeroen Olyslaegers. 'WIL' vertelt het verhaal van twee jonge hulpagenten, vertolkt door Stef Aerts en Matteo Simoni, die in bezet Antwerpen gedwongen worden tot een klopjacht op joden, maar tegelijk deel uitmaken van het verzet.

Speelduur
110 min
Cast
Stef Aerts, Matteo Simoni, Koen De Bouw, Kevin Janssens, Dirk Roofthooft, Annelore Crollet, Jan Bijvoet, Els Dottermans
Land
België
Genres
drama, oorlog, geschiedenis
Taal
Nederlands, Duits
Ondertitels
Nederlands, Frans