Lost in Translation

Geregisseerd door Sofia Coppola
Bekijk de trailer

Regisseur Nathalie Basteyns stelt tijdens Meet the Masters in mei 'Lost in Translation' voor.

In Meet the Masters gaat FFO samen met filmkenner Anke Brouwers en een bekende Vlaamse filmprofessional op een cinefiele ontdekkingstocht door de filmgeschiedenis van kort na de Tweede Wereldoorlog tot het heden. Concreet wordt er maandelijks een internationale ‘Master’ in het vak voorgesteld. Anke Brouwers kadert het werk, de periode en filmstroming waartoe de filmmaker behoort, alsook wat hij/zij/die heeft betekend voor cinema vandaag. Aansluitend gaat Brouwers in dialoog met bekende Vlaamse filmprofessional. Hierbij staat de persoonlijke band met de besproken filmmaker centraal. Na het gesprek is iedereen opgewarmd en start de vertoning van een kenmerkende film uit het oeuvre van de cineast.

De wondermooie parel 'Lost in Translation' van Sofia Coppola vertelt het verhaal van twee verloren zielen, Bob en Charlotte, die in Tokio de tijd trachten te verdrijven. De een is een uitgebluste filmster, de ander stelt haar huwelijk met een egocentrische fotograaf in vraag. Allebei voelen ze zich vervreemd en afgesloten van de situatie waarin ze zich bevinden. Na een toevallige ontmoeting in de bar van hun hotel, duiken de twee het nachtleven in. Tijdens de nachtelijke uurtjes die ze samen spenderen, vormt zich een verrassende vriendschap, te midden de eenzaamheid.

'Lost in Translation' is een prachtige minimale en dromerige film over het vinden van een connectie in een ongebruikelijke situatie. Net zoals in Coppola’s eerste langspeelfilm 'The Virgin Suicides', staat ook hier haar magische sfeerschepping op de voorgrond. De intieme vertolkingen zijn te danken aan Scarlett Johansson en Bill Murray.

Speelduur
124 min
Cast
Scarlett Johannson, Bill Murray
Land
Japan, Verenigde Staten
Genres
drama, komedie
Taal
Engels, Japans, Duits, Frans
Ondertitels
Nederlands, Frans